A kutatás

Kulturális antropológiai expedíció a Szigeten

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem a közös antropológia-képzésének oktatói és hallgatói, illetve a Széchenyi István Szakkollégium tagjai egy néprajzi expedíciót szerveznek az idei Sziget-fesztiválra. A résztvevő megfigyelésen, mentális térképezésen, kapcsolatháló-elemzésen alapuló kutatások célja, hogy megértsék a Sziget-fesztiválra érkező népek, nyelvek és kultúrák önszerveződésének mintáit, és az ad-hoc kulturális törzseknek leírásával gazdagítsák az antropológia tudományát. A kutatás része egy nagymintás közvélemény-kutatás másodelemzése is, amelynek egyes kérdései a közelmúltban elhunyt Gábor Kálmán legendás Sziget-kutatásaival teremtenek kapcsolatot. Az 2015-ös kutatás vezetői Ercsei Kálmán, Letenyei László, Nagy Szidónia, Pakot Ágnes és Veres Valér.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda Kft., a Budapesti Corvinus Egyetem, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem 5 évre szóló megállapodást kötött a Szigeten folytatott társadalomtudományos vizsgálatok folytatásáról. A megállapodás szövege ITT OLVASHATÓ.

A Budapesti Corvinus Egyetem Szociológiai és Társadalompolitikai Intézete és a Széchenyi István Szakkollégium (SZISZ) június 10-én 5 évre szóló együttműködési megállapodást kötött, mely kiemelt partneri szerepet juttat a SZISZ-nek a hagyományos Sziget kutatások kivitelezésében. A megállapodás IDE kattintva érhető el.